Framboos smoothie

koolhydraat arme frambozen smoothie

Smoothies zijn een slimme manier om op een snelle manier fruit binnen te krijgen. Dit recept voor een framboos smoothie bevat naast frambozen enkel munt en water. Deze smoothie is erg lekker, heel puur, zeer dorstlessend en bevat nauwelijks calorieën. Heerlijk tijdens de lunch, bij het avondeten of gewoon omdat het lekker is.

Voor de munt kun je kiezen hoe je dit toevoegt. Of je trekt er eerst thee van of je kiest ervoor de munt direct in de blender mee te mixen. In het laatste geval kun je ongeveer 5 gram gebruiken.

Het recept is voor 1 portie. Voor meerdere porties kun je het gewoon vermeerderen.
Ingrediënten:

  • 125 gr. frambozen
  • 25 ml. water
  • 15 gr. munt (munt kun je voorverpakt als bosje kopen of pak een aantal blaadjes uit de tuin)
  • 6 ijsblokjes
Bereiding:
Begin met het koken van het water. Zodra het water heeft gekookt giet je 25 milliliter water in een maatkan. Voeg de verse munt toe en laat dit zo trekken. Zet dan de frambozen voor 30 minuten in de vriezer. Hierna doe je het muntthee (dus zonder de munt) en de bevroren frambozen in een blender. Voeg ook de ijsblokjes toe. Mix dit alles totdat je een mooie, gladde smoothie hebt. Giet de smoothie in een glas en garneer eventueel met een blaadje munt. Het drankje is het lekkerst als je het direct wordt gedronken.

Tips:
Je kan naar smaak ook melk of yoghurt toevoegen.
Voor de garnering kun je nog hele frambozen, bosbessen en bramen toevoegen.
Een andere mogelijkheid is om frambozen en ander fruit te kopen en deze in te vriezen. Bevroren fruit is handig, omdat je dan altijd fruit voor smoothies op voorraad hebt.

Deze koolhydraat arme smoothie is vooral lekker op warme dagen. Een smoothie met frambozen is altijd lekker als je een opfrisser kunt gebruiken. Het is erg lekker en je kunt er eindeloos mee variëren.


Koolhydraatarm eten