Gecombineerde groentestapel

Een heerlijk en eenvoudig recept voor een groentestapel. Om deze groentestapel te maken heb je de volgende ingrediënten nodig.

Benodigdheden voor de groentestapel:
aubergine 1
paprika 1
grote portobello’s 3-4 stuks
tomaten groot 2 of kant en klare tomatensaus

Bereidingswijze:
Snij de aubergine, paprika en tomaten in ronde plakken van elk minder dan 1 cm dik. Leg de plakken aubergine op de ovenplaat en bak ze op 200 graden in ongeveer 15 minuten gaar. Zodra de aubergine uit de oven zijn legt u ze op de bakplaat en bakken deze ongeveer 7 minuten op 200 graden. Daarna de paprika ook ongeveer 15 minuten bakken op de bakplaat in de oven op 200 graden.

Als laatste de portobello’s bakken zonder de steel ongeveer 10 minuten totdat ze zacht zijn.

Dan de groente stapelen als eerste de portobello kapjes, plakje aubergine erop leggen, daarna de de paprika. Dan de torentjes in de oven nog even 5 minuten bakken op een temperatuur van 175 graden, dan zijn de torentjes lekker warm.

De kant en klare tomatensaus warmen of de tomaten smelten en voor het opdienen eroverheen schenken en garneren met een toefje peterselie.  

Variaties:
U kunt naar behoefte en smaak varieren door de ingrediënten te vergroten of te verkleinen. U kunt de verschillende kruiden naar smaak weglaten of anderen bijvoegen.
Voor meerdere personen kunt u dit als deelgerecht maken en aanvullen met andere Koolhydraatarme gerechten.

Eet smakelijk!

Koolhydraatarmeten