Koolhydraatarm dieet

Heb jij ook moeite om je aan het dieet te houden, en eet je meer koolhydraten dan je zou willen? Het beginnen met een koolhydraatarm dieet kan namelijk best zwaar vallen. Bij alles wat je koopt lees je het etiket, je gaat andere recepten opzoeken, je gaat oude gewoontes afleren…. Kortom je zal je hele levensstijl moeten aanpassen wanneer je een dieet gaat volgen die koolhydraatarm is.

Een dieet gebaseerd op minder koolhydraten kun je onder verdelen in drie categorieën: normaal, fanatiek en een extreem koolhydraatarm dieet. Wij zullen alle drie de varianten verderop in het artikel behandelen.Koolhydraatarm dieet 50 dagen programma

Met het koolhydraatarm dieet 50 dagen programma hoef je nergens meer op te letten en kun je de volle focus leggen op het afleren van oude gewoontes zoals even een paar dropjes tussendoor pakken. Deze oude gewoontes zijn echt een bottleneck voor een koolhydraatarm dieet. Na het volgen van de 50 dagen programma ben je het zo gewend dat het automatisch je nieuwe levensstijl wordt.

De drie categorieën koolhydraatarm dieet

Zoals eerder al over geschreven is zullen wij hieronder de drie verschillende categorieën van deze vorm van diëten bespreken. Wij raden iedereen aan om niet gelijk te hard van stapel te gaan maar het rustig op te bouwen anders kan het nog wel eens heel zwaar vallen.

Normaal koolhydraatarm dieet

Bij een normaal koolhydraatarm dieet, dit zou je als de oorspronkelijke koolhydraatarm dieet kunnen beschouwen. Dit dieet is gebaseerd op hoe de jagers en verzamelaars vroeger aten (1/3 eiwitten, 1/3 koolhydraten en 1/3 vet). Binnen dit dieet mag je 100 tot 150 gram koolhydraten per dag tot je nemen. Je kunt dit tellen door gebruik te maken van de app MyFittnessPall.

Je kunt met dit dieet zelfs een aardappel of een beetje rijst eten. Fruit en groente kun je onbeperkt eten. Met de normale variant van het dieet kun je genieten van koolhydraatrijke producten, maar dwingt je lichaam wel om vet te verbranden.

Fanatiek koolhydraatarm dieet

Als je wat meer vet wil verbranden en dus sneller wil afvallen kun je het de fanatieke vorm van het dieet gaan volgen. Tijdens deze vorm van het koolhydraatarm dieet eet je slechts 50 tot 100 gram koolhydraten. Nu zal je echt de koolhydraten uit fruit, groente, zaden en noten moeten halen. Af en toe kun je eens een klein portie haver, pasta of aardappels nemen. Maar maak hier geen gewoonte van om elke dag te eten.

Extreem koolhydraatarm dieet

Wanneer je snel en veel gewicht wil verliezen dan kun je voor de extreme variant kiezen. Dit vergt een ijzeren discipline. Je gaat nu namelijk nog minder koolhydraten eten, namelijk tot 50 gram. Dit is bijna koolhydraat loos eten. Bij deze vorm moet je goed opletten wat je eet. In een banaan bijvoorbeeld zitten veel koolhydraten. Groenten, noten en zaden zijn producten die je nog wel (onbeperkt) kan eten in de extreme variant van dit dieet. Wil je afvallen op de extreme manier, luister dan wel heel goed naar je lichaam en overleg eventueel met een diëtiste.